gALERIJA

TISK NA TEKSTIL

Tehnika tiska na vse vrste tekstilov, z uporabo flex in flock folij. Ta tehnika je predvsem izjemno uporabna pri manjših količinah, na primer ko nekdo želi samo eno ali par majic. Prav tako pa se lahko izdela tako enobarvni kot večbarvni tisk, tiski so intenzivnih barv, ki so zelo obstojne in nikoli ne zbledijo.

SITOTISK

Sitotisk je tehnika tiska, pri kateri dizajn prenesemo na mrežico (sito), ki ima svetlobno občutljivo zgornjo plast. Film onemogoči ultravijolični svetlobi osvetlitev sita in na teh mestih se oblikuje oblika zasnove. Artikel, ki ga želimo tiskati, postavimo pod sito, nakar s prenosom barve skozi mrežico ustvarimo odtis. S to tehniko lahko tiskamo le ravne površine. Večino izdelkov lahko tiskamo večbarvno. Ta tehnika je predvsem primerna za tekstil in izdelke iz poliestra, kot so dežniki, torbe, darilne vrečke, …

TAMPOTISK

Tampotisk je tehnika tiska, pri kateri barvo na izdelek nanašamo z mehko blazinico – »tamponom«. Tampotisk uporabljamo predvsem za neravne površine, kot so svinčniki, vžigalniki, namizne ure, USB-ključki, … Namenjen je predvsem tisku na manjše površine, kjer s tankim nanosom barv omogoča tisk drobnih motivov v izredno visoki ločljivosti. Tampotisk omogoča tisk zelo finih detajlov, tudi manjših kot 1 mm, slabše pa se obnese pri tisku velikih površin (recimo kvadrat 4×4 cm), saj lahko zaradi tankega nanosa in pritiska tampona nastanejo svetlejše in temnejše lise.

DIGITALNI TISK

Digitalni tisk je tehnika tiska, pri kateri stroje za tiskanje krmili računalnik. Ob tem je tudi priprava za tisk praktično zanemarljiva, saj se motiv odtisne podobno kot na domačem tiskalniku.
Prednost digitalnega tiska pred navadnim tiskom je predvsem v nižjih stroških ter v tem, da ni pomembno, koliko izvodov določene tiskovine se naroča. Pri klasičnem tisku je začetna cena visoka, saj je potrebno pripraviti film za tisk, nato pa z vse večjim številom izvodov cena pada. Prav zaradi tega se digitalni tisk pogosto uporablja pri tiskanju manjših naklad ali serij, pri katerih se posamezni izvodi razlikujejo v kakšni podrobnosti (npr. serijski številki). Pri digitalnem tisku se tiska na laserskih produkcijskih tiskalnikih resolucije do 2400 x 2400 dpi, ink-jet tiskalnikih ki uporabljajo vodna, solventna ali eko solventna črnila ali termo-tiskalnikih.

XXL TISK

Vse tiskovine večjih formatov, pri katerih posamezno prilagajamo tehnike tiska, ki so za vsako stranko najbolj primerne. Glede na željo stranke individualno svetujemo, oblikujemo in izdelamo tiskovino po želji. V to kategorijo spadajo zastave, plakati, razne nalepke, fototapete, roll-up stojala, in še mnogo več …